Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ask an ebike technical question get an answer within 30 minutes or so.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by bcaietti View Post
    Rode bike yesterday without issue. Removed the Luna Wolf battery to charge it. After charging, put battery back on bike, connected it, and nothing turns on. Have no idea why as I did nothing unusual. Connected battery to charger to make sure it was fully charged and it still nothing turns on.

    I have 2 Luna Wold batteries and have tried both - with no success as everything is dead

    Comment


    • bcaietti
      bcaietti commented
      Editing a comment
      Paxtana - thanks for the time taken in responding to my questions. One final - a friend had a second LCD display, and we attached it. Unfortunately, it did not turn on either, and the batteries are fully charged. Is the next step re-programming? I ask before contacting a bike shop as we can take a stab at re-programming before going to bike shop. Thanks

    • HIGHVOLTAGE
      HIGHVOLTAGE commented
      Editing a comment
      I don't think re-programming is gonna help here. You may be looking at a controller replacement or maybe the connector needs to be replaced.

    • bcaietti
      bcaietti commented
      Editing a comment
      HighVoltage - is that something a bike shop could fix such as the one Paxtana suggested?
      Last edited by bcaietti; 10-01-2019, 04:36 PM.

    Hi Luna,

    I have the 52V direwolf, and I'm trying to wire up some accessory lighting @ 52V. Is it safe and reasonable to use both the XT90 ports at the same time (ie. one for the motor controller and one for the independent lighting? Thanks,

    Justin

    Comment


    • paxtana
      paxtana commented
      Editing a comment
      Good question. Yes you can do that with the backup xt90 discharge port.

      Just don't use the xt60 charge ports to discharge!

    • phonex98
      phonex98 commented
      Editing a comment
      Fantastic, thanks!

    Can you send me a new one ?
    I pay for it , when can you send it ?

    Hi
    i have a Included Battery: 52v Shark Panasonic GA 14ah (High Power + Long Range)
    Included Charger: Luna Charger 52V Advanced 300W Ebike Charger

    the charger starts but the fan is not start and it not charge the battery ?
    can you send me a new ?
    I live in sweden so must be a swe connector
    Last edited by girlpower100; 09-30-2019, 05:44 AM.

    Comment


    • paxtana
      paxtana commented
      Editing a comment
      Have you checked the adapter? That is a common cause and I would highly recommend checking it. There is a guide on how to do that in charger knowledge base on this forum

    Hello,

    Can a Sur-Ron be purchased without a battery and/or controller?
    Sorry if this has been asked already.
    Last edited by bmxcm; 09-29-2019, 08:21 PM.

    Comment


    • paxtana
      paxtana commented
      Editing a comment
      Nope sorry. Shop does not want to part out perfectly good bikes to sell parts without good reason when the full bikes are in such high demand. Sometimes we got a bike that gets parted out for some other reason but at the moment there are none.

      Spose you could buy a bike and just resell the battery. Plenty of folks on the surron owners group would probably be happy to buy it off you.

    • bmxcm
      bmxcm commented
      Editing a comment
      Ok, thanks for the quick reply.

    Hi, my throttle gets power but doesn't activate the electric wheel... help!!

    Comment


    • paxtana
      paxtana commented
      Editing a comment
      We are going to need a good deal more info than that. What kind of motor, order number, what was happening prior to the issue, what you have tried

    48vbatterie 1000w hub motor.. it did this once before but I took the batterie off charged it and put it back on and it worked since then I've had no troubles except it sparks when i plug it up..i know i got to get a connector piece for that. But my friend rose it last night and it stopped working on him, he weighs more that I do. And now the throttle gets power but the wheel doesn't work when I turn the throttle.. I'll send you the order number in a min but it's a voltmort motor

    Comment


    • paxtana
      paxtana commented
      Editing a comment
      Oh..this thread is only for asking about support for parts bought from Luna, not from elsewhere..you can make a separate thread about it and maybe get some help, or contact the seller if they actually support it. At a guess I would say your friend may have burned out the motor if he's really fat. If so smell the motor, burned up motor smells distinctly burnt

    This is the order number :19-03696-11517

    Comment


      If someone with a Bafang BBS02 unit gets an error 30, does anyone have a better way to troubleshoot this yet? Let's say for example they only have their bike and no additional parts to swap out and try. (although I know it is highly recommended to have a second kit) Is there a way to tell if it is the controller, display, or wiring harness prior to ordering these parts? This way, if this person has no additional kit, they would only have to order one part instead of three.

      Comment


      • paxtana
        paxtana commented
        Editing a comment
        there are things you can rule out if you check out the knowledge base regarding error codes and troubleshooting for this motor

      Hi, I looked in the manual https://www.electricbike.com/manuals...0w-manual.html and found 'System Cabling. I didn't find a wiring schematic for the controls, motor or the 52v Dire Wolf. Just want to get the overview. Specifically, there is a cable that has 4 pigtails. I plugged the display into one and the pedal assist control into another. What are the other 2 used for? On the battery, there are 2 types of ports, main power and charging. What can the extra ports be used for? Which is best for lighting?

      Thanks.
      Last edited by Rule5Wannabe; 09-30-2019, 09:35 AM. Reason: added a few questions....

      Comment


      • paxtana
        paxtana commented
        Editing a comment
        The other two are for optional e-brakes you don't need it.

        The extra ports are for backups. In case one of the ports gets burnt out or something you have another you can plug into. But yes on the xt 90, the larger port you could plug lights into the other xt90

      I recently received my new X1, and am having trouble just getting it going. I unpacked everything (missing manual?), assembled all, and connected the green to green, yellow to yellow, etc. However, no matter how I hold the on/off button - nothing happens. I have charged overnight, batter lights up green when touched, and even tried overnight removing batter -- yet when I install on bike, nothing ....
      Is the controller bad? any help is appreciated, I just want it to work.. (order#80074)
      Last edited by DH100; 09-30-2019, 12:11 PM.

      Comment


      • paxtana
        paxtana commented
        Editing a comment
        Hmm...they are tested before shipping, so presumably something happened in shipment. If it just arrived I would contact FedEx and tell them you refuse shipment due to damage. Even if you don't see damage if they will let you refuse shipment this will be by far the easiest way to get it back to us so we can handle it, whether that be exchanging, inspecting/repairing (more likely since all the ones we have shipped at least for next couple weeks) or refunding.

      I'm looking for a chain ring and related parts for a Bafang Ultra. Hill climbing without phsyical exertion is my goal. I have Bafang cranks. Suggestions?

      Comment


        Hi guys. I have about 80 miles on my Giant Talon with cyclone/asibac 800/72v/isis bb and crank. Ive been having a blast but my last ride ended when I noticed that the chainring was eating into the chain stay pretty badly.
        It turns out that the culprit is the isis bottom bracket as the spindle slides back and forth inside. When it pull toward the non drive side it pulls the chainring right into the chainstay. What can I do? Do I need to buy a new BB? I bought this kit from Luna about 33 days ago. Thanks for any insight.

        Comment


        • paxtana
          paxtana commented
          Editing a comment
          Does not sound like it was installed properly. When installed correctly the spindle should not move.

        Could you elaborate? It ran perfectly for 80 miles and I cant see anywhere in the installation where the bb could be installed incorrectly besides maybe backwards What should I look at? The spindle doesnt slide around freely it has to be pulled or pushed and It's only a small amount maybe a half inch. When the sprocket was digging into the chainstay I just used the palm of my hand to jab at the non drive side and it pushed it back where it should be. I'm willing to buy a new one if I have to but hoping not to. Thanks

        Comment


        Thanks but that is regarding square taper and I have isis.

        Comment


        • paxtana
          paxtana commented
          Editing a comment
          No.... Read the thread...

          "All the other spindles, both ISIS and Square Taper, have adjustable bearings. They are adjustable with the proper tools, like a hammer, a piece of steel tubing, and a gear puller. The gear puller is used if the bearing needs to be moved further out, for use with larger Bottom Brackets. The hammer and tubing are used if the bearing needs to be moved further in, for use with smaller Bottom Brackets."

        Thanks pax

        Comment

        Working...
        X