Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dead BBSHD

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Dead BBSHD

    Hi My sons BBSHD has died!!!!

    he gets an Err on the display but as he has damaged the display cant read the no.

    motor when it does repond is low grrrrr noise then nothing

    any Ideas ?

    was thinking of connecting my display to his bike to get error code.

    what happens when the nylon cog is shredded does the motor still spin . this one does not.

    cheers


    #2
    My first guess would be the problem is the display.... connect your display to your sons bike as a good first step.


    This sounds like it is either the display or the controller.

    Let me now what happens when you try your display and we can take it from there.

    The bafang mid drives do not function when the display is broken....its one of the only weak points in the sytem.

    Comment


      #3
      it worked fine this morning and now dead again

      ERR 38 is on the display

      Comment


        #4
        Did several Tests

        my display on his bike err 30
        his motor on my loom err 30 & his speed sensor
        his motor on my loom err 30 & my speed sensor
        my motor on his loom no error

        so the issue seems to be with the motor section

        any other tests i can do??




        Comment


          #5
          Originally posted by SulshyBoi View Post
          Did several Tests

          my display on his bike err 30
          his motor on my loom err 30 & his speed sensor
          his motor on my loom err 30 & my speed sensor
          my motor on his loom no error

          so the issue seems to be with the motor section

          any other tests i can do??



          Well, "my display on his bike err 30" means everything was from a working bike, except the display, right? So, the problem followed the display. The other tests with errors used your display, too, correct?

          Methinks you need a new display, if above interpretation of your testing is accurate.

          Good job on running several tests to help diagnose.
          Fabrication is fun! Build something today. Show someone. Let them help. Inspire and share. Spread the desire.

          Comment


            #6
            So mine works fine
            his does not
            his loom and display on mine works

            his loom and display on his motor does not

            So the error is the motor not the display

            Comment


            • JPLabs
              JPLabs commented
              Editing a comment
              Oh, OK. Controller then.

            #7
            so the problem is the controller then ....email me at eric @ lunacycle and we will switch it out for you.

            Comment


              #8
              So Eric is sending me a new controller

              "YEAH GO ERIC"

              will do an update wheen it arrives

              Comment


                #9
                So Eric came thru and the new controller turned up

                so following the Luna video on the controller we have swapped over the controller

                before i fixed it all in place thought we wold do a test

                and now get ERROR 21 - which is the speed sensor

                so tried my sensor instead - Error 21

                my loom his motor - Error 21 - dont get an error on mine

                so motor does turn but at one speed and the display does not change this .

                if i put the sensor by the speed sensor magnet the system resets and error disappears the comes back
                if do not put near it does not come back


                so any Ideas ??

                i have not bolted the controller back in place . does this make a difference???

                thanks

                Comment


                  #10
                  Are you testing the unit on a complete bike with rear wheel magnet spinning past the sensor?

                  Comment


                    #11
                    Yes, make sure that speed sensor LED is blinking once per revolution. If not, adjust position.
                    Fabrication is fun! Build something today. Show someone. Let them help. Inspire and share. Spread the desire.

                    Comment


                      #12
                      its normal for the motor to seem single speed when bench testing....it gets to peek rpm fast when there is no load.

                      Comment


                        #13
                        So WE put it all on the bike

                        and today no issues at all

                        so YES.... thanks Everyone.. and thanks Eric and LUNA who came through again!!!!!!

                        he was getting depressed about not being able to go out on his bike

                        Comment


                          #14
                          Great!!!

                          Happy for you guys.
                          Fabrication is fun! Build something today. Show someone. Let them help. Inspire and share. Spread the desire.

                          Comment

                          Working...
                          X