Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bafang 350W troubleshooting.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Bafang 350W troubleshooting.

    It is my first geared hub motor I ever opened up. There is no power from the motor and hooked it up to a working controller tested with an identical motor.

    When I opened up a direct drive about 2 years ago the problem was obvious. phase and sensor wires were burnt. I gave up on the sensor wires and went with a sensor less controller.

    What happened with this was the 9 pin cable coming from the controller got damaged rubbing on the front tire. The cable coming from the motor is ok and I do not see any broken or burnt wires.

    The planetary gear wheels are a little dirty but look perfect otherwise. They are powerful little motors. The 250W are cheap on e bay but not these 350W motors. The only reason I got them cheap was I ordered about 6 of them used from Battery Clearinghouse a couple years ago. New they are like $300 for the kit. I think it is worth fixing.

    I called an ebike motor repair place and the guy was an asshole. they only repair certain high end name brands like Grim technologies and a few other high end brands. If I could learn these geared hub motors I might be able to start my own small repair business as long as I can get the parts. I have repaired brush chain drives and direct drive hub motors but not brushless chain drives or geared hub motors.

    I will need to learn that from more experienced ebike builders a is beyond my skill set at this time. I hope to change that. The model # is G020 . 350 . D . 1.0

    Click image for larger version  Name:	IMG_20230217_201528651.jpg Views:	0 Size:	705.0 KB ID:	160191 Click image for larger version  Name:	IMG_20230217_201110415.jpg Views:	0 Size:	714.3 KB ID:	160188 Click image for larger version  Name:	IMG_20230217_201244538.jpg Views:	0 Size:	773.0 KB ID:	160189 Click image for larger version  Name:	IMG_20230217_204002424.jpg Views:	0 Size:	780.1 KB ID:	160190

    If anyone knows what the next step would be please let me know. I was told that sensor less controllers don't work well with geared hub motors. My guess would be the green thing the sensor wires are connected to.

    If anyone knows what my next step is please let me know.

    Thanks.

    LC. ot.
    Last edited by latecurtis; 02-17-2023, 05:49 PM.
Working...
X