Announcement

Collapse
No announcement yet.

Luna X1 advanced troubleshooting : battery and power wiring

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Originally posted by steelersmb View Post
    Can someone recommend a good replacement chain to use? I ordered one but it's too thick and won't work.
    Any SRAM Eagle 12-speed chain will work fine as the entire Eagle 12-speed set is compatible up and down the line. I've read that the X01 and XX1 chains have far longer life-spans than the GX/NX/SX versions and thus are worth the extra money.

    Comment


      Hey guys, i was trying to re-grease the m600 but stripped the connectors. Can you let me know know what these connectors are and where i can find them ?
      Attached Files

      Comment


      • paxtana
        paxtana commented
        Editing a comment
        My guess would be JST

      Originally posted by ironhorse View Post
      Hey guys, i was trying to re-grease the m600 but stripped the connectors. Can you let me know know what these connectors are and where i can find them ?
      What do you mean by stripped the connectors?

      Comment


        Anyone know the size/specs of the headset for the X1? I want to order one before tearing it down to see what size it is. Thanks...

        Comment


          Hi - this might be a silly question, but how long should the battery be charged before first use on the luna x1 enduro?

          Comment


          • paxtana
            paxtana commented
            Editing a comment
            The charger will stop the charge cycle when it's done but basically it's 2-3A right, at 48v nominal ~54 output, watts are volts times amps, so lets say it is 3A that would be 54 x 3 = around 150w, meaning you could fill 150 watt hours in an hour. It is a 650 watt hour battery so if it was dead might take 4 hours. These are estimates of course, and the battery is shipped at 30-50% so maybe half that time

          Originally posted by Jlyman View Post
          Hi - this might be a silly question, but how long should the battery be charged before first use on the luna x1 enduro?
          My charger stops at 54.6 volts DC
          4.2 volts per cell x 13 = 54.6 volts

          Comment


            Originally posted by DB60 View Post
            Anyone know the size/specs of the headset for the X1? I want to order one before tearing it down to see what size it is. Thanks...
            It's a standard sized tapered headset
            1 1/8" - 1 1/2"
            I keep extra bearings on hand because I have 4 bikes with all the same sized headsets
            The bottom bearing tends to take a beating and gets water damaged after a while

            Attached Files

            Comment


              Originally posted by Jlyman View Post
              Hi - this might be a silly question, but how long should the battery be charged before first use on the luna x1 enduro?
              Not silly, but sort of a trick question! If you want to take a couple mile spin around the block, you can probably just run the battery on what ever charge it has from shipping - that's what I did! As paxtana said, maybe 3-4 hours to get a 'full' charge, though the charge obviously doesn't need to be full to ride. Alternately, you can just put the battery on the charger and it will auto-stop when the battery is full. So 'overnight', 'out to lunch'. 'day at work' or how ever long - the battery will be fully charged when you come back. Or if you're looking to prolong life / capacity of the battery pack, there are several studies showing stopping short of a 'full' charge and stopping short of a 'deep' drain can help with longevity and capacity.

              Comment


                Arrived yesterday, I’m very happy with it.

                Can I increase the seat height?

                I know how to use the dropper and mine came working perfect. I’m 6’4 and ordered the Large size so the seat needs just a few more inches. Thanks for the help!

                Comment


                Hello
                Perhaps this is not the right forum and for this I apologize.
                I live in Spain and I have a Bafang M600 kit.
                It has worked perfectly for 800 km and from there it started to fail intermittently.
                With the battery charged, the battery appears at 0%.
                At this time, the fault is permanent .... I turn on the system, the display shows the battery at 0% and error code 30 within 5 seconds.
                I have checked the cables and they are fine. I have opened the controller and reconnected correctly and the problem continues.
                I have contacted the provider and he says that it will be from the display or the controller.
                Can you help me because of your experience?
                or on the other hand direct me to another more specific forum where they can give me a solution?
                thanks for everything

                Comment


                  Originally posted by Santi car View Post
                  Hello
                  Perhaps this is not the right forum and for this I apologize.
                  I live in Spain and I have a Bafang M600 kit.
                  It has worked perfectly for 800 km and from there it started to fail intermittently.
                  With the battery charged, the battery appears at 0%.
                  At this time, the fault is permanent .... I turn on the system, the display shows the battery at 0% and error code 30 within 5 seconds.
                  I have checked the cables and they are fine. I have opened the controller and reconnected correctly and the problem continues.
                  I have contacted the provider and he says that it will be from the display or the controller.
                  Can you help me because of your experience?
                  or on the other hand direct me to another more specific forum where they can give me a solution?
                  thanks for everything
                  This post is about the Luna X1
                  Go here for Bafang mid drives
                  https://electricbike.com/forum/forum...ang-mid-drives

                  Comment


                    Ok. Thanks

                    Comment


                      EMBN YouTube channel finally mentions the X1 around the 9:00 min mark.

                      Comment


                        Originally posted by EL34 View Post

                        It's a standard sized tapered headset
                        1 1/8" - 1 1/2"
                        I keep extra bearings on hand because I have 4 bikes with all the same sized headsets
                        The bottom bearing tends to take a beating and gets water damaged after a while
                        Hi does the Luna use a integrated headset or a external one?

                        Comment


                          Originally posted by ppanda View Post

                          Hi does the Luna use a integrated headset or a external one?
                          The bearings fit into rings that are part of the frame

                          Comment

                          Working...
                          X