Announcement

Collapse
No announcement yet.

Speedo not working, computer shutting off (motor shutting off)

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    Speedo not working, computer shutting off (motor shutting off)

    So my dad's motorized tandem recumbent has a new problem: I picked up the trike after having the wheels trued and noticed that the speedo stopped working (EMP full color display) Didn't think much about it until the next ride. As you can see in the two videos the computer and motor shut off. Is there a battery in the pickup sensor that needs replacement? The magnet in the spoke looks to be properly positioned.
    What am I missing? Any help would be appreciated. The emp kit was installed 5 years ago, maybe...
    Thank you very much
    https://youtu.be/-x20NBDnyyc
    https://youtu.be/8ZtPf_xWAYI

    #2
    Since your speed sensor isn’t working, the auto shutdown function is kicking in. No ideas on the speed sensor, but you can turn off the auto shutdown on the display. Enter the basic programming functions on the display and turn it off. This should keep the system from shutting down.

    Comment


    • mbeasom
      mbeasom commented
      Editing a comment
      Thanks mtm408. I'll try to turn off the auto shutdown.

    #3
    The shop probably bumped the speed sensor.
    Hi, The Bafang display on my BBS02 shows er 21 even though my speed sensor seems to be aligned correctly. See picture. any suggestions? BBS02 Speed Sensor.jpg

    Comment


    • mbeasom
      mbeasom commented
      Editing a comment
      max_volt, Thanks, I'll play around with the speed sensor. I haven't really measured the distance between the sensor and the magnet. The magnet may indeed be too far away from the sensor. I also have shown error 21.
Working...
X